Νέο Audi RS Q5 με 450+ άλογα στις αρχές του Μάρτη

Η Audi ετοιμάζεται να αποκαλύψει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου το νέο super SUV της, το RS Q5, το οποίο αναμένεται να προσφέρει πάνω από 450 άλογα ισχύος και «καυτές» επιδόσεις.

Το νέο Audi RS Q5 αποτελεί το νέο καμάρι της Audi Sport και όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Audi, ο κ. Stephan Winkelmann, το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει στη Γενεύη ξεκινώντας μια νέα εποχή γρήγορων SUV για τη μάρκα.

Άλλωστε μετά από αυτό, θα ακολουθήσουν κατά σειρά η RS έκδοση του μικρότερου SUV Audi Q2, αλλά και τα μελλοντικά RS Q4 και RS Q6, ώστε μαζί με το Audi RS Q5 και το RS Q3 να δημιουργήσουν μια πλήρη γκάμα σπορ εκδοχών όλων των SUV της εταιρείας.

Ειδικά τώρα για το νέο RS Q5, το αυτοκίνητο θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Q5 έχοντας είτε μια πιο ισχυρή εκδοχή του 3λιτρου V6 TFSI βενζινοκινητήρα του SQ5, είτε τον V6 turbo των 3,0 λίτρων V6 από τη νέα Porsche Panamera. Όποιο και από τα δύο μοτέρ επιλεγεί η ισχύς θα ξεπεράσει τα 450 άλογα, παρέχοντας ένα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα.
TAG