Επίσημη αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Mercedes-AMG GT4!

Η Mercedes αποκάλυψε επίσημα κατά τη διάρκεια του αγώνα των 24 ωρών του Σπα τη νέα αγωνιστική Mercedes-AMG GT4, που θα ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις πρώτες αγωνιστικές ομάδες στα τέλη της χρονιάς.

Η νέα Mercedes AMG-GT4 βασίζεται πάνω στην κορυφαία AMG GT R και απευθύνεται σε ιδιώτες και ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στην κατηγορία GT4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής και των υπολοίπων αντίστοιχων Πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο.

Για την κίνησή του, το νέο αγωνιστικό χρησιμοποιεί τον ίδιο 4λιτρο V8 twin-turbo της AMG GT R, ο οποίος όμως αποδίδει 510 άλογα ισχύος και 600 Nm ροπής. Παράλληλα, υπάρχει ένα αγωνιστικού τύπου 6τάχυτο κιβώτιο και ρυθμιζόμενο διαφορικό.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στην αεροδυναμική του αμαξώματος, ώστε να προσφερθεί όσο το δυνατόν υψηλότερη σταθερότητα στην πίστα, εξ ου και δίνεται η δυνατότητα πλήρους ρύθμισης της πίσω αεροτομής, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Το πλαίσιο και το αμάξωμα έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ από ειδικά ελαφριά συνθετικά υλικά κατασκευάζονται το καπό και το εμπρόσθιο σπόιλερ.


Στο πεδίο των επιδόσεων, για το 0-100 χλμ./ώρα η Mercedes ανακοινώνει χρόνο κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή της, το κόστος της νέας Mercedes-AMG GT4 είναι 198.850 ευρώ χωρίς τους φόρους.
TAG