Βελτιωμένη Mercedes E-Class με 1.090 ίππους είναι πραγματικό τέρας!

Μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά αυτή η Mercedes E-Class έχει κάτω από το καπό της έναν πανίσχυρο κινητήρα με 1.090 άλογα ισχύος και 1.350 Nm ροπής, που μπορεί να τις χαρίσεις καταιγιστικές επιδόσεις.

Δημιουργός της εν λόγω E-Class είναι η γερμανική βελτιωτική Posaidon, η οποία μας έχει παρουσιάσει ξανά extreme βελτιώσεις για την μεγάλη Mercedes. Πλέον, η Posaidon παίρνει στα χέρια της την προηγούμενη γενιά της κορυφαίας Mercedes-AMG E 63 S, για να της χαρίσει απίστευτα νούμερα απόδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Posaidon αυξάνει τη χωρητικότητα του biturbo V8 5,5 λίτρων κινητήρα της Mercedes-AMG στα 6,5 λίτρα, αλλάζει τις τουρμπίνες με νέες, τοποθετεί νέο intercooler, ενώ εγκαθιστά και μια ECU με νέα χαρακτογράφηση.

Υπάρχει επιπλέον μια νέα, πιο σπορ ανοξείδωτη εξάτμιση, αλλά και ένα πλήρως ενισχυμένο και με νέο λογισμικό 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που είναι σε θέση να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη αύξηση της ισχύος και ροπής.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η ισχύς του V8 μοτέρ της Mercedes-AMG αυξάνεται από τα 585 στα 1.090 άλογα, ενώ αυξημένη κατά 550 Nm (1.350 Nm) είναι και η ροπή. Μάλιστα, η Posaidon τονίζει ότι λόγω αξιοπιστίας «περιόρισε» τη ροπή σε αυτό το νούμερο.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Posaidon δεν ανακοινώνει νούμερα, όμως τονίζει ότι το ταχύμετρο από τα 320 χλμ./ώρα της εργοστασιακής E 63, τερματίζει πλέον στα 380 χλμ./ώρα.


Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία έχει τοποθετήσει μια εντελώς νέα ανάρτηση, ζάντες της AMG 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω, ενώ στο αμάξωμα αποφασίζει να μην προβεί σε κάποια βελτίωση, αφήνοντας την E 63 σχεδόν εργοστασιακή.
TAG