Η Opel αποκαλύπτει το νέο Insignia GSi των 260 ίππων!

Το λογότυπο «GSi» επιστρέφει στη γκάμα της Opel και το πρώτο μοντέλο που το φορά είναι το νέο Insignia GSi, που παρουσιάστηκε για να πάρει τη θέση του στην κορυφή της γκάμας του γερμανικού μεσαίου μοντέλου.

Το νέο Opel Insignia GSi διαθέτει για την κίνησή του έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, που αποδίδει 260 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής, ενώ παράλληλα συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles πίσω από το τιμόνι και τετρακίνηση.

Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις του, ωστόσο τονίζει ότι παρότι το νέο Insignia GSi έχει 69 λιγότερους ίππους από το προηγούμενο κορυφαίο Insignia OPC, ο χρόνος του στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είναι πολύ πιο γρήγορος, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς και στο χαμηλότερό του βάρος (-160 κιλά).

Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου Opel Insignia GSi ξεχωρίζουν η πιο σπορ ανάρτηση, που έχει και ενεργά αμορτισέρ, τα ενισχυμένα με δαγκάνες Brembo φρένα, αλλά και οι προαιρετικές 20άρες ζάντες.

Η τετρακίνηση διαθέτει σύστημα ξεχωριστής κατανομής της ροπής στους τροχούς του πίσω άξονα ώστε να εκμηδενίσει τυχόν υπερστροφή, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 4 οδηγικών προφίλ (Standard, Tour, Sport και Competition), που επεμβαίνουν σε κινητήρα, ανάρτηση, τιμόνι και κιβώτιο διαμορφώνοντάς τα ανάλογα.

Σχεδιαστικά, το νέο πιο σπορ Insignia ξεχωρίζει με τους πιο επιθετικούς του προφυλακτήρες, την πίσω αεροτομή και την διπλή τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης, τις πλαϊνές ποδιές, αλλά και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό, διακρίνονται τα νέα σπορ καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, τα αλουμινένια πεντάλ και η μαύρη επένδυση της οροφής. Επίσης, ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο διαφορετικών δερμάτινων επενδύσεων για το μοντέλο, που φέρουν και το λογότυπο GSi στην πλάτη των καθισμάτων.


Σε ό,τι αφορά στο λανσάρισμά του, το νέο Opel Insignia GSi αφού παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα μέσα Οκτωβρίου. Η Opel θα παρουσιάσει το 2018 και μια diesel έκδοσή του.
TAG