Αποκάλυψη για τις super συλλεκτικές Aston Martin Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake

Με δύο μοναδικές δημιουργίες της, η Aston Martin κλείνει τον κύκλο των περιορισμένης παραγωγής μοντέλων της Vanquish Zagato, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες των νέων Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake.

Οι δύο αυτές Aston Martin έρχονται για να πλαισιώσουν τις Vanquish Zagato Coupe και Vanquish Zagato Volante. Όπως και αυτές, βασίζονται πάνω στην Aston Martin Vanquish S και φέρουν έναν 12κύλινδρο σε σχήμα V κινητήρα βενζίνης 5,9 λίτρων με 600 ίππους, που συνδυάζεται με Touchtronic III αυτόματο κιβώτιο.

Σχεδιαστικά, η νέα Aston Martin Vanquish Zagato Speedster διαθέτει ανοιγόμενη οροφή πάνω από τα καθίσματα, ενώ πίσω από αυτά έχουν τοποθετηθεί δύο νέοι θόλοι, που εμπνέονται από τις χαρακτηριστικές διπλές «φούσκες» των οροφών του Zagato.

Η νέα Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake ξεχωρίζει με την οροφή της που τραβιέται προς τα πίσω και προσφέρει επιπλέον πρακτικότητα στο εσωτερικό. Εκεί, η νέα Aston είναι διθέσια, όμως διαθέτει στοιχεία όπως ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα, αλλά και ένα ειδικό για αυτή σετ βαλιτσών.


Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή τους, η Shooting Brake, όπως και η Coupe και η Volante, θα παραχθεί σε 99 μονάδες, ενώ η Speedster σε 28 μόνο αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί.
TAG