Το τελευταίο Viper βγήκε από την παραγωγή του εργοστασίου της Dodge

Και επίσημα πλέον το Dodge Viper ολοκλήρωσε την πορεία του, αφού την περασμένη Πέμπτη το τελευταίο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Dodge.

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγο διάστημα, στις 31 Αυγούστου το εργοστάσιο Conner Avenue Assembly Plant της Fiat-Chrysler θα κλείσει και επίσημα τις πύλες του, βάζοντας τέλος σε μια πορεία 25 ετών κατασκευής του Dodge Viper.

Το τελευταίο μοντέλο της παραγωγής ήταν ένα κατακόκκινο Viper 5ης γενιάς με χρωμιωμένες ζάντες, το οποίο θα μείνει στην κατοχή της Fiat-Chrysler για να αποτελέσει μέρος της συλλογής των ιστορικών της αυτοκινήτων.

Πλέον κανείς δεν ξέρει το τι θα φέρει το μέλλον για το Viper, αφού η Fiat-Chrysler δεν έχει αποκαλύψει κάποια σχέδια αντικατάστασής του.


Θυμίζουμε ότι οι λόγοι που το Dodge Viper μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι οι πολύ χαμηλές του πωλήσεις των τελευταίων ετών, αν και ο Υπεύθυνος Σχεδίασης της Fiat-Chrysler, κ. Ralph Gilles, που βρέθηκε στο εργοστάσιο για να αποχαιρετήσει το Viper, τόνισε ότι ένας από τους λόγους του τέλους της παραγωγής ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να λάβει το Viper αερόσακους οροφής, που πλέον θα είναι υποχρεωτικοί για όλα τα μοντέλα που πωλούνται στις Η.Π.Α.
TAG