Πλήρης αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού πρωτότυπου της Toyota

Η Toyota θέλει να διεκδικήσει τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής με το νέο αγωνιστικό TS050 Hybrid.
Μετά τις Audiκαι Porsche, η Toyota αποκάλυψε και αυτή τα πλήρη στοιχεία του νέου της αγωνιστικού πρωτότυπου, που θα διεκδικήσει τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής του 2016.

Η Toyota είναι η μοναδική εκτός της Porsche, που θα λάβει
μέρος στην ανώτερη κατηγορία των 8 Megajoules.
Το νέο TS050 Hybrid LMP1 θα είναι το δεύτερο πρωτότυπο μετά από αυτό της Porsche, το οποίο θα μετάσχει στην κορυφαία κατηγορία των 8 Megajoules, στην οποία θυμίζουμε ότι τουλάχιστον το 50% της ισχύος πρέπει να παράγεται από άλλη πηγή πλην του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εν προκειμένω, το TS050 χρησιμοποιεί για την κίνησή του ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης με 2,4 λίτρων twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες-γεννήτριες, στον εμπρός και πίσω άξονα. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε υψηλής απόδοσης μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος αγγίζει τους 1.000 ίππους, με τον βενζινοκινητήρα να αποδίδει 500 άλογα και τους δύο ηλεκτροκινητήρες άλλα 500.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota, στόχος του νέου αυτοκινήτου (τρίτο κατά σειρά από την πρώτη τους εμπλοκή το 2012), είναι να βρεθεί και πάλι σε μια από τις θέσεις του βάθρου, ύστερα από την απογοητευτική περσινή σεζόν κατά την οποία η Toyota τερμάτισε τρίτη, πολύ πίσω από τις Porsche και Audi.

Ο πρώτος αγώνας του νέου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στην πίστα του Silverstone (6 ώρες), με κορυφαία στιγμή των 9 αγώνων να αποτελεί η διεξαγωγή των 24 ωρών του Λε Μαν τον Ιούνιο.
TAG