Έρχεται πιο δυνατό, πιο γρήγορο και με μεγαλύτερη αυτονομία το BMW i8!

Η BMW ετοιμάζει την ανανεωμένη γενιά του sportscar i8, με περισσότερη δύναμη, ηλεκτρική αυτονομία και τεχνολογία.
Η BMW ετοιμάζει για το 2017 μια αναβαθμισμένη έκδοση του υβριδικού της sportscar i8, η οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο προσφέροντας περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία κίνησης και ακόμη περισσότερη τεχνολογία.

Το ανανεωμένο BMW i8 αναμένεται να διαθέτει μια πιο
ισχυρή έκδοση του υβριδικού του συστήματος, με 420 άλογα.
Αρχικά και σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησής του, αναμένεται αύξηση της ισχύος κατά 10% του 3κύλινδρου turbo 1.500άρη βενζινοκινητήρα του i8, ώστε μαζί και έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, το μοντέλο της BMW να προσφέρει 420 συνολικά άλογα ισχύος, από 362 σήμερα.

Η παραπάνω αναβάθμιση θα συνοδευτεί και από αλλαγή στη ρύθμιση του αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων, ώστε τελικά το ανανεωμένο BMW i8 να βελτιώσει περαιτέρω το χρόνο του στο 0-100 χλμ./ώρα (4,4 δλ. απαιτεί σήμερα).

Εκτός από το ανανεωμένο i8, η BMW θα μας φέρει και την
πρώτη ανοικτή έκδοσή του μέσα στο 2018.
Στο ανανεωμένο BMW i8 θα δούμε επίσης μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, στα πρότυπα της αντίστοιχης αναβάθμισης στο BMW i3, η οποία θα επιτρέψει στο i8 να προσφέρει 50% περισσότερη αυτονομία. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και σύστημα ασύρματης φόρτισης.

Όμως, εκτός των παραπάνω θα έχουμε και αρκετές αλλαγές στην ανάρτηση του μοντέλου, η οποία θα επαναρυθμιστεί με στόχο την προσφορά πιο σπορτίφ οδικών χαρακτηριστικών. Επίσης, αναμένουμε και νέες ζάντες από ανθρακονήματα, οι οποίες θα μειώσουν κατά 25% το βάρος τους σε σχέση με τις τωρινές αλουμινένιες.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω θα τα δούμε από την επόμενη χρονιά με το λανσάρισμα του ανανεωμένου BMW i8 να αναμένεται προς τα τέλη του 2017, λίγο πριν το λανσάρισμα και της ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου.

Πηγή: Autocar
TAG