Έρχονται τα νέα, κοινής κατασκευής Nissan Navara και Mitsubishi L200!

Το επόμενο Nissan Navara θα μοιραστεί την πάτωμά του με τη νέα γενιά του Mitsubishi L200, αλλά θα έχει διαφορετική σχεδίαση.
Με τη Nissan να είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της Mitsubishi, θα υπάρξουν από εδώ και πέρα πολλά κοινά μεταξύ των νέων μοντέλων των δύο εταιρειών με το πρώτο βήμα να είναι η από κοινού εξέλιξη των νέων pick-up Nissan Navara και Mitsubishi L200.

Εκτός της πλατφόρμας, αναμένεται τα δύο pick-up να
μοιραστούν και κινητήρες, κιβώτια και αναρτήσεις.
Ουσιαστικά, οι επόμενες γενιές των δύο δημοφιλών pick-up θα χρησιμοποιήσουν την ίδια πλατφόρμα, όμως, όπως υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Renault-Nissan κ. Carlos Ghosn μιλώντας για αυτά, θα διαφέρουν αρκετά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Έτσι, δεν θα έχουν την ίδια σχεδίαση όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις κοινής κατασκευής μοντέλων, αλλά αναμένεται το κάθε ένα να έχει το δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα.

Από την άλλη βέβαια, το μοίρασμα της πλατφόρμας συνεπάγεται και μοίρασμα και άλλων στοιχείων, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι οι κινητήρες, τα κιβώτια και φυσικά οι αναρτήσεις.

Πάντως, για τη Nissan το μοίρασμα αυτό δεν είναι κάτι νέο, αφού το υπάρχον Navara θα δανείσει την πλατφόρμα του για την κατασκευή του πρώτου pick-up της Mercedes, αλλά και του νέου pick-up που ετοιμάζει η Renault
TAG