Νέο BMW i8 Celebration για τα 100 χρόνια της μάρκας

Με ειδικό κόκκινο χρωματισμό και πιο πολυτελές εσωτερικό παρουσιάζεται το νέο BMW i8 Celebration.
Μετά τις επετειακές εκδόσεις Celebration για τη M6 Coupe και τη Σειρά 7, η BMW Ιαπωνίας λανσάρει αντίστοιχη έκδοση και για το i8, με σκοπό να γιορτάσει τα φετινά 100 χρόνια από τη γέννηση της μάρκας.

Η BMW Ιαπωνίας θα διαθέσει μόνο 20 κομμάτια του
νέου i8 Celebration, σε τιμές 177.634 ευρώ.
Μόνο 20 BMW i8 Celebration θα διατεθούν, τα οποία εξωτερικά ξεχωρίζουν από την υιοθέτηση του ειδικού κόκκινου χρώματος Protonic, που μας είχε δείξει η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο. Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό, το BMW i8 Celebration συνδυάζει μαύρο δέρμα στα καθίσματα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ επενδύσεις από ανθρακονήματα υπάρχουν στην κονσόλα, το ταμπλό και τα χερούλια των θυρών. Συναντούμε παράλληλα γκρι ζώνες ασφαλείας και ειδικά πατάκια με δέρμα και κόκκινες ραφές.

Η BMW δεν αλλάζει φυσικά το υβριδικό, plug-in σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου, διατηρώντας τον 1,5 TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική δύναμη είναι 357 άλογα.

Το νέο BMW i8 Celebration θα παραχθεί όπως προείπαμε στην Ιαπωνία σε μόνο 20 μονάδες. Η τιμή του βρίσκεται στα 22.000.000 γεν (177.634 ευρώ).
TAG