Έρχεται σε 1 χρόνο το νέο Skoda Yeti!

Στα τέλη του 2017 θα έρθει η δεύτερη γενιά του Skoda Yeti με μεγαλύτερες διαστάσεις, κινητήρες turbo από 1,0 λίτρο, αλλά και εμφάνιση που θα παραπέμπει στο νέο Skoda Kodiaq.

Το νέο SUV της Skoda θα βασίσει λοιπόν την παρουσία του πάνω στην νεότερη MQB πλατφόρμα του Ομίλου VW, το οποίο σημαίνει πως αναμένουμε από τη μια το συνολικό βάρος να μειωθεί περαιτέρω, ενώ από την άλλη, να βελτιωθεί και η ακαμψία του αυτοκινήτου.

Επίσης, περιμένουμε και αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, κάτι που θα οδηγήσει και σε καλύτερους χώρους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της Skoda.

Στη σχεδίαση, η 2η γενιά του Yeti θα αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση, με πιο αιχμηρές γραμμές και περισσότερες γωνίες, όντας παράλληλα πολύ κοντά στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που είδαμε πρόσφατα στο Kodiaq.

Το νέο Skoda Yeti θα μοιράζεται πολλά τεχνικά και μηχανικά μέρη με τα VW Tiguan και SEAT Ateca. Κατά συνέπεια, για πρώτη φορά στην ιστορία θα διατεθεί και με τον νεότερο 3κύλινδρο TSI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,0 λτ. με 115 άλογα.

Φυσικά, η γκάμα θα έχει και άλλα μοτέρ, όπως τον 1,4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και 150 άλογα, αλλά και τους diesel 1,6 και 2,0 λτ. (115 και 150/190 PS αντίστοιχα). Επίσης, το μοντέλο θα διαθέτει 4κίνητες και 2κίνητες εκδόσεις.


Ως προς την επίσημη πρώτη του, αυτή αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ώστε μέχρι τα τέλη της χρονιάς-αρχές της επόμενης να διατεθεί στις ανά τον κόσμο αγορές.
TAG