Ποιος θέλει αυτή τη μοναδική -και πανάκριβη- Porsche 911 R;

Λόγω του περιορισμένου αριθμού της παραγωγής της η Porsche 911 R είναι έτσι κι αλλιώς ένα αυτοκίνητο που πωλείται αυτή τη στιγμή ως μεταχειρισμένο σε πανάκριβα ποσά, ωστόσο αυτή η 911 R που θα βγει σε δημοπρασία το Φεβρουάριο, αναμένεται να κάνει ρεκόρ και να φθάσει σε πραγματικά απίστευτα επίπεδα την τιμή της.

Η 911 R δημιουργήθηκε από την Porsche για να αποτελέσει την απόλυτη 911 πίστας, με εμφάνιση όμως μιας top 911 δρόμου. Κατασκευάζεται σε μόλις 991 μονάδες, οι οποίες είχαν πωληθεί πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή της, εξ ου και όσες -λίγες- έχουν βγει μέχρι σήμερα προς πώληση ως μεταχειρισμένες, έχουν εξωπραγματικές τιμές.

Πλέον όμως αυτό το ποσόν αναμένεται να το τερματίσει αυτή η Porsche 911 R που θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία στο Παρίσι το Φεβρουάριο, λόγω της μοναδικότητάς της.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος της ιδιοκτήτης, ένας πλούσιος Γάλλος από το Παρίσι, δεν την προτίμησε στα δύο χρώματα που την προσφέρει η Porsche (λευκό ή ασημί με κόκκινες ή πράσινες ρίγες), αλλά αντίθετα την παρήγγειλε σε σκούρο γκρι χρώμα, με ασημί ρίγες και κίτρινα αυτοκόλλητα, ως φόρο τιμής στον Στιν ΜακΚουίν.

Παράλληλα, στα πλαϊνά κατώφλια των θυρών αυτής της 911 R (της μοναδικής που πωλήθηκε στη Γαλλία), αναγράφεται και μια χαρακτηριστική φράση του ΜακΚουίν: «Οι αγώνες αυτοκίνητων είναι η ζωή. Οτιδήποτε συμβαίνει πριν ή μετά από αυτό είναι απλά αναμονή!», για να προσδώσει ακόμη περισσότερη μοναδικότητα.

Επίσης, το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό έρχεται με custom πατάκια, πλακέτα που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου (Νο. 967, το οποίο παραπέμπει στην πρώτη Porsche 911 R του 1967), αλλά και μια σειρά από έξτρα στοιχεία εξοπλισμού.

Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει μέχρι σήμερα αυτή η μοναδική Porsche 911 R είναι πολύ λίγα, αφού μόλις 600 αναγράφονται στο κοντέρ της και είναι σίγουρο ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να την αποκτήσουν.


Ως προς την τιμή της, αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο ότι η εν λόγω 911 R θα πωληθεί σε επταψήφιο νούμερο (!) και πλέον, μένει να περιμένουμε τη δημοπρασία στις 8 Φεβρουαρίου για να δούμε τελικά σε τη τιμή θα πωληθεί αυτό το πραγματικά συλλεκτικό αυτοκίνητο.
TAG