Σε 3,5 δευτερόλεπτα θα κάνει το 0-100 η νέα BMW M5!

Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα M5 και πλέον, πληροφορίες που μας έρχονται από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι για το 0-100 η νέα κορυφαία «5άρα» θα απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα, όντας και η ισχυρότερη στην ιστορία.

Όπως έχουμε γράψει και πριν λίγο διάστημα, στη νέα M5 η BMW θα οδηγηθεί για πρώτη φορά στη λύση της τετρακίνησης, κάτι που φυσικά θα της ωφελήσει το 0-100, εξ ου και ο χρόνος θα πέσει στα 3,5 δλ., κάνοντάς την πιο γρήγορη κατά 0,7 δλ. σε σχέση με την προηγούμενη M5.

Ωστόσο, παρότι ο χρόνος αυτός είναι πολύ εντυπωσιακός, είναι ελαφρώς πιο αργός από τα 3,3 δευτερόλεπτα που απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Mercedes-AMG E 63 S, που είναι και ο μεγάλος ανταγωνιστής της M5.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο μοτέρ της νέας κορυφαίας Σειρά 5, αυτό αναμένεται να είναι ο 4,4 λίτρων V8 της BMW M, σε αναβαθμισμένη εκδοχή που θα ξεπερνά τους 600 ίππους. Φυσικά, η νέα M5 θα έχει και όλες τις απαραίτητες αλλαγές σε εμφάνιση, εσωτερικό, ανάρτηση, φρένα κ.λπ., που αρμόζουν σε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο.

Εικόνα: X-Tomi Design
TAG