Η Honda αποχαιρετά το Civic Type R με τη νέα έκδοση Black Edition

Εν όψει του λανσαρίσματος της νέας γενιάς του κορυφαίου Civic Type R, η Honda δημιουργεί την τελευταία special έκδοση του τωρινού μοντέλου, που θα διατεθεί σε μόλις 100 μονάδες.

Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα υποδεχτούμε τη νέα γενιά του Honda Civic Type R, που θα έρθει βασισμένο πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο που μας έδειξε η εταιρεία στην Έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Μέχρι όμως να παρουσιαστεί το νέο μοντέλο και θέλοντας να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του τωρινού Civic Type R, η Honda παρουσίασε τη νέα έκδοση Black Edition, που θα διατεθεί μόνο στη Μεγάλη Βρετανία και μόνο σε 100 μονάδες.

Η νέα έκδοση του κορυφαίου Honda Civic ξεχωρίζει με το all-black αμάξωμά της, που συνδυάζεται με κόκκινες λεπτομέρειες στο εμπρόσθιο σπόιλερ, την πίσω αεροτομή, αλλά και τις κατά τα άλλα σκουρόχρωμες ζάντες.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του, το νέο Honda Civic Type R Black Edition ξεχωρίζει με τις κόκκινες επενδύσεις στο τιμόνι, τους αεραγωγούς, τα καθίσματα, το ταμπλό, τις πόρτες και τον επιλογέα ταχυτήτων, δημιουργώντας και εδώ μια αντίθεση με τον μαύρο θάλαμο.


Στο πεδίο του κινητήρα συνεχίζει χωρίς αλλαγές ο 2λιτρος VTEC turbo των 310 ίππων, ο οποίος χαρίζει πολύ γρήγορες επιδόσεις. Τιμολογιακά, το κόστος στη Μεγάλη Βρετανία για τη νέα έκδοση του Civic Type R είναι 32.300 λίρες Αγγλίας (37.140 ευρώ).
TAG