Το νέο Elantra GT είναι ένα Hyundai i30 με 201 ίππους

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο η Hyundai αποκάλυψε το νέο Elantra GT, το οποίο αποτελεί την πιο σπορ έκδοση της αμερικάνικης εκδοχής του νέας γενιάς i30, φέροντας ισχυρότερους κινητήρες με έως και 201 ίππους.

Το νέο Hyundai Elantra GT διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη εξ αυτών να διαθέτει έναν 2λιτρο άμεσου ψεκασμού κινητήρα βενζίνης 162 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η δεύτερη έκδοση με την ονομασία Elantra GT Sport φέρει έναν turbo 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με 201 ίππους και επιλογή είτε για 6τάχυτο μηχανικό, είτε για 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Σύμφωνα με την Hyundai το νέο Elantra GT έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί στην περίφημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία, έχοντας αλλαγμένο set-up ανάρτησης για πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ειδικά η έκδοση GT Sport έρχεται με νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, έναντι του ημιάκαμπτου άξονα στο «απλό» GT, ενώ διαθέτει επιπλέον 18 ιντσών ζάντες και μεγαλύτερα φρένα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο Hyundai Elantra GT ξεχωρίζει με τη μαύρη γρίλια της μάσκας, τα κάθετα LED φώτα στον προφυλακτήρα, τα πιο σπορ καθίσματα, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό στο πεδίο της συνδεσιμότητας, αλλά και των συστημάτων ασφαλείας.


Ως προς το αν θα δούμε και στην Ευρώπη το μοντέλο, είναι πολύ πιθανό η έκδοση με τον 1.600άρη turbo των 201 ίππων να βρεθεί και στη γκάμα του ευρωπαϊκού Hyundai i30, το οποίο θυμίζουμε ότι ξεκινάει το λανσάρισμά του με πιο ισχυρό μοτέρ της γκάμας τον 1,4 turbo βενζινοκινητήρα των 140 ίππων.
TAG