Με 306 άλογα το πρώτο coupe-SUV της Skoda!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα σκίτσα από το πρωτότυπο Skoda Vision E Concept, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης στις 19 Απριλίου, έχοντας ένα αμάξωμα coupe-SUV μοντέλου και φέροντας ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ειδικότερα, το νέο Skoda Vision E Concept έχει για την κίνησή του δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 306 ίππων, οι οποίοι αντλούν ισχύ από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που του χαρίζει αυτονομία έως και 500 χλμ.

Από πλευράς εμφάνισης, τα επίσημα σκίτσα μας αποκαλύπτουν ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με σχεδίαση 4πορτου κουπέ μοντέλου, όπου επιπλέον ξεχωρίζουν στοιχεία όπως οι κρυμμένες πλαϊνές χειρολαβές, τα δυναμικά εμπρόσθια φώτα και τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα.


Στο πεδίο των διαστάσεων, με μήκος στα 4,645 μέτρα, πλάτος 1.917 χλστ. και ύψος 1,55 μέτρων (μεταξόνιο 2,85 μέτρα), το πρωτότυπo της Skoda τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία, όντας ελαφρώς πιο κοντό σε μήκος από το 7θέσιο Skoda Kodiaq.

Φυσικά, η Skoda του προσφέρει και αρκετά συστήματα αυτόνομης οδήγησης, που του δίνουν τη δυνατότητα να προσπερνά, να παραμένει τη λωρίδα του ή να ψάχνει για θέση πάρκινγκ και να παρκάρει από μόνο του.


Σε ό,τι αφορά στα σχέδια παραγωγής του, είναι δεδομένο πλέον ότι η Skoda θα το βάλει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη διετία ως ένα νέο coupe-SUV μοντέλο, όμως μένει να δούμε το εάν θα περάσει στην παραγωγή και το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης.
TAG