Έρχεται το νέο μεγαλύτερο SUV της Citroen!

Η Citroen ετοιμάζει ένα νέο SUV μοντέλο με μεγαλύτερες διαστάσεις από οποιοδήποτε άλλο έχει στη γκάμα της, το οποίο θα ονομαστεί «C5 Aircross» και θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Το νέο Citroen C5 Aircross θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Aircross που είχε παρουσιαστεί το 2015 και με βάση τις δύο πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα έχει μια πολύ δυναμική εμφάνιση.

Ξεχωρίζουν η μεγάλη εμπρόσθια μάσκα που φιλοξενεί λεπτά φώτα, καθώς και η α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους, με τα στρογγυλεμένα φωτιστικά σώματα και την οροφή που δείχνει σαν να αιωρείται.

Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό και μηχανικό του υπόβαθρο δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση προς το παρόν, ωστόσο αναμένεται το νέο μοντέλο να βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα EMP2 της PSA Peugeot-Citroen.


Στην ίδια αυτή πλατφόρμα χτίζεται το Peugeot 5008, το μεσαίο SUV της «αδελφής» μάρκας της Citroen, με το οποίο αναμένεται να μοιραστούν και τους κινητήρες τους (από 1,2 λίτρα με turbo). Η παραγωγή του νέου C5 Aircross αναμένεται να γίνεται στο εργοστάσιο της Ρεν στη Γαλλία.
TAG