Νέο ηλεκτρικό crossover από τη VW με 302 άλογα! (+video)

Η VW διευρύνει περαιτέρω τη σειρά ηλεκτρικών πρωτότυπων I.D. και μετά τα περσινά I.D. hatchback και I.D. Buzz, παρουσιάζει το νέο I.D. Crozz Concept, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο ηλεκτρικό crossover-coupe που θα μπει στην παραγωγή μετά το 2020.

Το νέο I.D. Crozz σχεδιαστικά διαθέτει ένα φουτουριστικό crossover-coupe αμάξωμα, με ανασηκωμένο πίσω όγκο πάνω στον οποίο καταλήγει η οροφή. Το μήκος του βρίσκεται στα 4,625 μέτρα τοποθετώντας το στη μεσαία κατηγορία.

Για την κίνησή του το πρωτότυπο χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και έναν στον πίσω, με συνδυαστική ισχύ 302 ίππων (101 ίππους ο εμπρόσθιος και 201 ίππους ο πίσω).

Τα μοτέρ παίρνουν ισχύ από μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 83 kWh, ενώ η όλη λειτουργία του συστήματος ορίζει ότι το I.D. Crozz είναι υπό κανονικές συνθήκες πισωκίνητο, με τους εμπρός τροχούς να εμπλέκονται σε περιπτώσεις μειωμένης πρόσφυσης.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η VW υπόσχεται ότι το I.D. Crozz Concept μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 6,0 δλ., με την αυτονομία κίνησής του με μια φόρτιση να φθάνει έως και τα 500 χλμ.


Φυσικά, όπως επίσης είχε συμβεί και με τα δύο προηγούμενα I.D. πρωτότυπα, έτσι και το I.D. Crozz διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που χρησιμοποιεί τέσσερα laser scanners για να «γνωρίζει» ακριβώς οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του και να έχει τον πλήρη έλεγχο της πορείας του.

       
TAG