Επίσημα: Τέλος το Yeti, έρχεται με 1.000άρη turbo το νέο Skoda Karoq! (+video)

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία του νέου της SUV που θα αντικαταστήσει το δημοφιλές Yeti, αλλάζοντας όμως όνομα και αποκτώντας μια νέα εμφάνιση, καθώς και μια σειρά νέων turbo κινητήρων.

Ο αντικαταστάτης του Yeti θα ονομαστεί τελικά «Karoq» με την ονομασία του να προέρχεται από τη γλώσσα των Εσκιμώων Alutiiq στην Αλάσκα και συγκεκριμένα από τις λέξεις «Kaaraq» (αυτοκίνητο) και «Ruq» (βέλος).

Η επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει στη Στοκχόλμη στις 18 Μαΐου και το λανσάρισμα του νέου μικρομεσαίου SUV της Skoda αναμένεται στα τέλη της χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία του, αρχικά και στο πεδίο των διαστάσεων, το μήκος του θα είναι 4.382 χλστ., το πλάτος 1.841 χλστ. και το ύψος 1.605 χλστ., με μεταξόνιο 2.638 χλστ. Οι διαστάσεις του είναι ακριβώς ίδιες με αυτές του «αδελφού» SEAT Ateca.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές του Karoq αναμένεται να επηρεαστούν από αυτές του Skoda Kodiaq, ενώ και το εσωτερικό του θα μοιάζει αρκετά με αυτό του μεγαλύτερου SUV της Skoda, αλλά και με εκείνο του Ateca. Το πορτ-μπαγκάζ θα είναι μεγάλο (521 λίτρα).

Στους κινητήρες, η γκάμα θα αποτελείται από μοτέρ turbo, 2 βενζίνης και 3 diesel 1,0, 1,5, 1,6 και 2,0 λίτρων, με ισχύ από 115 έως και 190 ίππους. Τα κιβώτιο θα είναι 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι αυτόματο (DSG), ενώ θα υπάρχει και 4κίνηση. Ο 1.500άρης TSI έχει σύστημα που απενεργοποιεί τους μισούς κυλίνδρους του.


Στα υπόλοιπα στοιχεία του, η Skoda θα προσφέρει στο Karoq μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, αλλά και για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Θα υπάρχουν και 4 προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport, Eco, Individual), μαζί και με ένα 5ο (Snow) για τις 4Χ4 εκδόσεις.

      
TAG