Έρχεται το μικρότερο GTI της VW!

Μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου VW up! GTI, το οποίο θα έρθει για να τοποθετηθεί στη γκάμα ως η μικρότερη σπορ έκδοση της γερμανικής μάρκας.

Για την κίνηση του νέου VW up! GTI όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, θα φροντίσει μια εκδοχή με 115 άλογα του 3κύλινδρου 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, ο οποίος θα συνδυαστεί με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Παράλληλα, στο γνωστό αμάξωμα του up! θα προστεθούν πιο σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνά σπόιλερ, πίσω αεροτομή, αλλά και μεγαλύτεροι τροχοί. Εσωτερικά, θα δούμε ένα πιο σπορ τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και τα κλασικά καρό GTI υφάσματα στα καθίσματα.

Εκτός τώρα από το νέο up! GTI, την επικείμενη άφιξη του οποίου αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της VW, ο κ. Herbert Diess, στην Automotive News, το μέλλον του μίνι μοντέλου είναι ακόμη λαμπρό, αφού θα παραμείνει στην παραγωγή για αρκετά ακόμη χρόνια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Diess.

Υπό αυτό το πρίσμα, η VW σχεδιάζει να αναβαθμίσει την ηλεκτρική του έκδοση, το e-up!, προσφέροντάς της μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, που θα αυξήσει την αυτονομία της αρκετά περισσότερο από τα 160 χλμ. που είναι σήμερα.
TAG