Η Honda αποκαλύπτει τις «καυτές» επιδόσεις του νέου Civic Type R!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα αναλυτικά όλα τα στοιχεία και επιδόσεις του νέου Honda Civic Type R, το οποίο έρχεται πιο δυναμικό από κάθε άλλη φορά για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του Civic 10ης γενιάς.

Θυμίζουμε ότι η «καρδιά» του νέου Honda Civic Type R είναι ο 2λιτρος turbo 4κύλινδρος κινητήρας VTEC της Honda, o οποίος αποδίδει 320 άλογα ισχύος και 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Με αυτά τα νούμερα ισχύος και ροπής, το νέο Civic Type R σύμφωνα με τη Honda, κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, και για όσους ενδιαφέρονται για την κατανάλωση του κορυφαίου Civic, η ιαπωνική φίρμα ανακοινώνει μια μέση τιμή 7,7 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 176 γρ,./χλμ.


Από εκεί και πέρα, εμείς να θυμίσουμε ότι το νέο Civic Type R κατέχει ήδη το ρεκόρ του γρηγορότερου προσθιοκίνητου μοντέλου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πιστοποιώντας και στην πράξη του κορυφαίο μηχανικό, τεχνικό και τεχνολογικό του υπόβαθρο.
TAG