Ένα και μοναδικό Ford F-150 Raptor προ τιμήν του F-22 Raptor μαχητικού τζετ! (+video)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ford δημιουργεί μια και μοναδική σπέσιαλ έκδοση μοντέλου της για να τη διαθέσει στο φιλανθρωπικού event Gatherings of Eagles, με το νέο Ford F-150 F-22 Raptor να δημιουργείται προς τιμήν του μαχητικού αεροσκάφους Lockheed Martin F-22 Raptor.

Συνήθως η Ford δημιουργεί μια ειδική έκδοση της Mustang για το ετήσιο αυτό event, όμως στο φετινό Gathering of Eagles της ΕΑΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου, η Ford επέλεξε το pick-up της F-150 για να δημιουργήσει μια νέα σπέσιαλ έκδοση που θα τεθεί σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Ford F-150 F-22 Raptor λοιπόν που αποτελεί προϊόν του Υπεύθυνου Σχεδίασης της Ford, κ. Melvin Betancourt, ξεχωρίζει αρχικά με τους ειδικούς εξωτερικούς του χρωματισμούς και την αναγραφή «F-22» στα πλαϊνά του, αλλά και με τις custom ζάντες και τροχούς.

Επίσης, υπάρχουν ανθρακονήματα σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος, μπάρα φώτων στην οροφή, αναβαθμισμένα φρένα και πιο off road ανάρτηση. Στο εσωτερικό, η Ford ανακοινώνει ότι έχει προβεί σε διάφορες αλλαγές (π.χ. ένα νέο ηχοσύστημα), χωρίς πάντως προς το παρόν να μας δείχνει κάποια φωτογραφία από αυτό.

Με αλλαγές έρχεται και ο 3,5 λίτρων V6 κινητήρας βενζίνης, που αποκτά μεταξύ άλλων και ένα νέο intercooler της Whipple. Η απόδοσή του σε σχέση με το «απλό» F-150 Raptor έχει αυξηθεί κατά 95 άλογα και φθάνει τα 545 συνολικά.


Πλέον, το μοναδικό αυτό pick-up της Ford θα τεθεί σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια του Gatherings Event στις 27 Ιουλίου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν όπως κάθε χρόνο προγράμματα νεανικής επιμόρφωσης της Ένωσης Ερευνητικών Αεροσκαφών (EAA) της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α.

       
TAG