Επίθεση της SEAT με 6 νέα μοντέλα μέχρι το 2020

Η SEAT πήρε το πράσινο φως από τη VW και μετά την περσινή χρονιά ρεκόρ στην ιστορία με 400.000 πωλήσεις και κέρδη 143 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ετοιμάζει τη δική της προϊοντική επίθεση μέχρι το 2020.

Όπως δήλωσε στο βρετανικό AutoExpress ο κ. Matthias Rabe, Υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, από τα 6 νέα μοντέλα τα 3 θα αντικαταστήσουν ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα και τα άλλα 3 θα είναι εντελώς νέα.

Το πρώτο εξ αυτών θα είναι το πρώτο μεσαίο SUV στην ιστορία της εταιρείας, που θα συμπληρώσει τη γκάμα των Arona και Ateca και θα έχει πολλά κοινά με το Skoda Kodiaq.

Το δεύτερο θα είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα έρθει το 2019 βασισμένο πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MEB του VW Group. Σε ό,τι αφορά στο τρίτο, αυτό προς το παρόν είναι άγνωστο σε ποια κατηγορία θα τοποθετηθεί.


Σε ό,τι αφορά στους 3 αντικαταστάτες, ο ένας εξ αυτών θα είναι το επόμενο Leon, που θα αποκτήσει για πρώτη φορά και υβριδική έκδοση. Για τα άλλα 2 ο κ. Rabe δεν έδωσε κάποια πληροφορία, αλλά πιθανολογούμε ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Alhambra και ίσως του Toledo.
TAG