Με νέο πρόσωπο το ανανεωμένο Volvo V40

Το ανανεωμένο Volvo V40 χαρακτηρίζεται κυρίως από το πιο μοντέρνο και high-tech εμπρόσθιο τμήμα του.
Η Volvo παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για την ανανεωμένη γενιά του V40 και του V40 Cross Country, με το σουηδικό μοντέλο να αλλάζει κυρίως το εμπρόσθιο τμήμα του.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα περιλαμβάνουν και ανανεωμένους
προφυλακτήρες, νέες ζάντες, αλλά και νέους χρωματισμούς.
Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο του ανανεωμένο Volvo V40 είναι τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα «Thor's Hammer» (Το σφυρί του Θορ), που έρχονται από το καινούργιο XC90, μαζί με μια νέα γρίλια και ανανεωμένο προφυλακτήρα, χαρίζοντας μια πιο high-tech παρουσία στο μοντέλο.

Από εκεί και πίσω οι αλλαγές είναι λιγότερες και αφορούν στα νέα σχέδια ζαντών, τα 2 νέα χρώματα αμαξώματος, αλλά και το «φρεσκαρισμένο» πίσω προφυλακτήρα. Εσωτερικά, ανανεώνονται οι επενδύσεις στα καθίσματα, το ταμπλό και την κονσόλα, μαζί με νέες εφαρμογές και φωνητικές εντολές για το σύστημα infotainment.

Στους κινητήρες του V40, η Volvo προς το παρόν δεν ανακοινώνει τα στοιχεία τους, όμως τονίζει ότι στην έκδοση D2 (2λιτρος diesel 120 ίππων) οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν στα 89 γρ./χλμ. Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά την πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα. 
TAG