Το ρώσικο Avtoros Shaman είναι ένα 8άτροχο «τέρας» κόστους 100.000 ευρώ! (video)

To Avtoros Shaman από τη Ρωσία είναι το απόλυτο όχημα για την κίνηση ακόμη και στα πιο δύσβατα εδάφη.
Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει αρκετά extreme οχήματα από τη Ρωσία όπως το ZIL Karatel ή το Sherp, τα οποία είναι φτιαγμένα για να κινούνται εκεί όπου οι άλλοι σταματούν. Το Avtoros Shaman όμως, με κίνηση και στους 8 τροχούς, έρχεται για να πάρει τον τίτλο του πραγματικά ασταμάτητου σε χώμα, λάσπη ή ακόμη και στο νερό!

Οι 4 άξονες του Shaman μπορούν να κινήσουν και τους 8
τροχούς ή ακόμη και να τους στρίψουν ανά ζεύγος ανεξάρτητα.
Το Shaman αποτελεί προϊόν της ρώσικης βιομηχανίας κατασκευής βαρέων οχημάτων Avtoros και ξεχωρίζει από όλους τους ανταγωνιστές του λόγω των 8 μεγάλων του τροχών, οι οποίοι όχι μόνο έχουν ανεξάρτητη κίνηση, αλλά μπορούν να στρίψουν ακόμη και μεμονωμένα ανά άξονα, για να πραγματοποιήσουν τις πιο δύσκολες μανούβρες!

Το Shaman έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και στο νερό, μέσω
μιας προπέλας στο πίσω τμήμα, με ταχύτητες έως 7 χλμ./ώρα.
Φυσικά, οι δυνατότητες του Shaman δεν σταματούν εδώ, αφού μέσω ενός ειδικού διακόπτη στο εσωτερικό, ο οδηγός μπορεί να αυξομειώνει τον αέρα στα τεραστίων διαστάσεων ελαστικά του (1,2 Χ 0,5 μέτρα), καθιστώντας τα ικανά να κινήσουν το όχημα της Avtoros ακόμη και στο νερό.

Πιο συγκεκριμένα, το σασί του Shaman είναι πλήρως σφραγισμένο και φτιαγμένο για να επιπλέει, ενώ μέσω μιας υδραυλικά ελεγχόμενης προπέλας στο πίσω τμήμα του οχήματος, το ρώσικο αμφίβιο μπορεί να κινηθεί στο νερό με ταχύτητες έως και 7 χλμ./ώρα.

Ο χώρος για τον οδηγό είναι κεντρικά τοποθετημένος και
προσφέρει πλήρη χειρισμό για όλα τα τμήματα του οχήματος.
Για την κίνησή του, υπάρχει ένας 3λιτρος turbodiesel κινητήρας της IVECO με 176 ίππους και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της ZF. Η τελική ταχύτητα του Shaman περιορίζεται στα 70 χλμ./ώρα, αποδεικνύοντας ότι πεδίο δράσης του δεν είναι η άσφαλτος και η εθνική.

Η καμπίνα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες
και να μεταφέρει έως και 10 συν τον οδηγό, επιβάτες.
Τουναντίον, με βάση τις προδιαγραφές του, το Shaman μπορεί να σκαρφαλώσει σε έδαφος κλίσεως 45 μοιρών, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους 1,5 τόνου.

Στο εσωτερικό του, ο οδηγός κάθεται σε μια κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης, ενώ από πίσω του ο θάλαμος μπορεί να διαμορφωθεί για μεταφορά 10 επιβατών ή 4 με ειδικά κρεβάτια.

Το αμάξωμα έχει μήκος 6,3 μέτρων, πλάτος 2,5 μέτρων και ύψος 2,7 μέτρων, ενώ η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 450 χλστ.

Σύμφωνα με την Avtoros, κάθε ένα Shaman απαιτεί 2 μήνες για να κατασκευαστεί, ενώ προσφέρονται και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Μέχρι και την περσινή χρονιά είχαν πωληθεί 15 οχήματα, με την τιμή του να βρίσκεται στα 105.000 ευρώ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τις δυνατότητες του Avtoros Shaman.

         
TAG