Αυτή η φτιαγμένη Mustang των 800 ίππων θέλει να μοιάσει στο Ford GT!

Η αμερικάνικη ZeroTo60 Designs δημιουργεί τη νέα Mustang GTT, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Βελτιώσεων SEMA του Λας Βεγκας, έχοντας εμπνευστεί από το Ford GT.

Το «GTT» της ονομασίας της βελτιωμένης αυτής Mustang προέρχεται από το «Gran Turismo Tribute» («GT φόρος τιμής» σε ελεύθερη μετάφραση), αφού στόχος της ZeroTo60 ήταν να τιμήσει το μοναδικό top coupe της Ford.

Έτσι, στο αμάξωμα της Mustang ξεχωρίζει το νέο καπό, που έχει τραβηχτεί προς τα εμπρός και είναι πιο αιχμηρό, ενώ ακριβώς από κάτω του συναντούμε μια τεράστια εισαγωγή. Υπάρχουν επίσης δύο μεγάλοι αεραγωγοί πάνω στο καπό στα πρότυπα αυτών του Ford GT, ενώ και τα πλαϊνά «φτερά» έχουν πλατύνει.

Στο πλάι, διακρίνονται οι νέες ποδιές με ενσωματωμένους αεραγωγούς για τους πίσω τροχούς που παραπέμπουν και πάλι στο Ford GT, ενώ στο πίσω μέρος οι νέες κεντρικές εξατμίσεις, το πάνελ κάτω από την αεροτομή και ο διαχύτης, θυμίζουν το αντίστοιχο τμήμα του κορυφαίου κουπέ της Ford.

Εκτός όμως από την εμφάνιση, η ZeroTo60 Designs προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές στον κινητήρα της Mustang, συνδυάζοντας πλέον τον 5λιτρο V8 της Ford με έναν κομπρέσσορα της ProCharger, για να αυξήσει την ισχύ του στα 800 άλογα.

Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με νέο σύστημα πέδησης της Brembo, ενώ υπάρχει νέα ανάρτηση Pro Street S της Eibach, μαζί με ζάντες 22 ιντσών της HPE Performance, με ελαστικά Pirelli P-Zero.

Ως προς την παραγωγή της, η ZeroTo60 Designs τονίζει ότι από το 2017 θα ξεκινήσει την κατασκευή της Mustang GTT σε περιορισμένο αριθμό αυτοκίνητων. Η τιμή της θα ανακοινωθεί λίγο πριν το τέλος του 2016.
TAG