Αποκάλυψη του νέου Audi A5 Cabrio με μοτέρ έως 354 ίππους (+video)

Η Audi αποκάλυψε χθες το βράδυ και εν όψει της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις 17 Νοέμβρη, τη νέα γενιά του A5 Cabrio, η οποία θα έρθει για να απευθυνθεί στους λάτρεις των ανοικτών μεσαίων κουπέ.

Το νέο A5 Cabrio έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα του Audi A5 μετά από το κουπέ μοντέλο και το A5 Sportback. Το νέο κάμπριο θα έρθει για να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως η BMW Σειρά 4 Cabrio και η Mercedes C-Class Cabrio.

Φυσικά, το νέο A5 Cabrio βασίζεται πάνω στο κουπέ μοντέλο από το οποίο όμως έχει αφαιρεθεί η μεταλλική οροφή και στη θέση της έχει τοποθετηθεί μια κλασική υφασμάτινη, η οποία ανοίγει-κλείνει ηλεκτρικά σε 15-18 δλ. αντίστοιχα και με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.
Από πλευράς διαστάσεων, το νέο A5 Cabrio ωφελείται από το γεγονός ότι χτίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MLB Evo της Audi και έτσι μεγαλώνει σε διαστάσεις (+47 χλστ. μήκος, +14 χλστ. μεταξόνιο), ώστε μαζί με τα πιο λεπτά καθίσματα, να προσφέρει αρκετά περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες του, μαζί με +60 λτ. πορτ-μπαγκάζ (380 λτ. συνολικά).

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη νέα γενιά του Audi A5 Cabrio, είναι η νέα στάνταρ ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών, που τονίζει την πρακτικότητά του, ενώ στο ίδιο high-tech πλαίσιο βρίσκουμε στο εσωτερικό και τον νεότερο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit (μέγεθος 12,3 ιντσών).

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης του αυτοκινήτου αποτελεί και το πιο άκαμπτο πλαίσιο-αμάξωμα, αλλά και η μείωση του βάρους του κατά 40 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ως προς τους κινητήρες του, τα μοτέρ έρχονται από τα «κλειστά» Audi A5 και είναι οι 2λιτροι βενζίνης TFSI των 190 και 252 ίππων, αλλά και ο  2λιτρος TDI με 190 άλογα και ο μεγαλύτερος 3λιτρος turbodiesel με 218 και 286 ίππους.

Στα κιβώτια, έχουμε 6τάχυτο μηχανικό και αυτόματα, 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη ή 8 σχέσεων Tiptronic, που στέλνουν τη δύναμη είτε στους εμπρός τροχούς, είτε και στους τέσσερις. Η τετρακίνηση είναι προαιρετική σε όλες τις εκδόσεις και στάνταρ στον ισχυρότερο 3λιτρο TDI.


Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το νέο Audi S5 Cabrio με 3λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης 354 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο εδώ είναι 8τάχυτο αυτόματο και στάνταρ είναι η τετρακίνηση quattro.

Το νέο Audi A5 Cabrio, μαζί με το S5 Cabrio, όπως προείπαμε θα ντεμπουτάρουν στο Λος Άντζελες στις 17 Νοέμβρη. Η διάθεση των νέων μοντέλων στην Ευρώπη θα ξεκινήσει αργότερα, τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Audi για το νέο A5 Cabrio.

       
TAG