Βελτιωμένη BMW M4 με 700 άλογα και full ανθρακόνημα!

Η γερμανική Carbonfiber Dynamics γεμίζει με carbon τη BMW M4 και παράλληλα της προσφέρει 700 άλογα ισχύος, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της να γίνονται πιο καταιγιστικές από ποτέ!

Το νέο project της βελτιωτικής φίρμας ονομάζεται «BMW M4R» και περιλαμβάνει έναν νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές που είναι πλήρως ανθρακονημάτινος, ενώ carbon είναι και το καπό σε στυλ BMW M4 GTS.

Ακόμη και οι νέες πλαϊνές ποδιές, ο διαχύτης και η πίσω μεγάλη σταθερή αεροτομή φτιάχνονται από ανθρακονήματα, ώστε να προσφέρουν στη M4R εκτός από την αισθητική βελτιώση και λιγότερα κιλά στο συνολικό της βάρος.

Η εικόνα του νέου δημιουργήματος της Carbonfiber Dynamics ολοκληρώνεται με τη νέα μπαγκαζιέρα οροφής από την 56°NORD, η οποία έχει ωφέλιμο όγκο 405 λίτρων και έχει τεσταριστεί για την αντοχή της έως και σε ταχύτητες 300 χλμ./ώρα.

Εντύπωση προκαλεί και η εξωτερική μεμβράνη του αμαξώματος στα χρώματα της επικείμενης αγωνιστικής BMW M4 GT4.

Στο χώρο του κινητήρα, η Carbonfiber Dynamics έχει απευθυνθεί στην Burger Motorsport, η οποία τοποθετεί νέες τουρμπίνες ΤΤ3 6ΧΧ, έχει αυξήσει την πίεση στα 2,3 μπαρ, ενώ έχει τοποθετήσει και μια νέα εισαγωγή carbon/κέβλαρ, για να προσφέρει 700 άλογα ισχύος (+200 ίπποι) και 860 Nm ροπής.

Στην αύξηση της ισχύος το ρόλο της παίζει η νέα εξάτμιση από την κορυφαία Akrapovic, ενώ στο πεδίο των επιδόσεων, η γερμανική βελτιωτική φίρμα ανακοινώνει ότι η BMW M4R είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 100 στα 200 χλμ./ώρα μόνο σε 5,9 δευτερόλεπτα (χωρίς την μπαγκαζιέρα).

Φυσικά, σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν γίνεται να μην αναβαθμιστούν τα φρένα (6πίστονες δαγκάνες εμπρός-4πίστονες πίσω, 392 χλστ./380 χλστ. δίσκοι), η ανάρτηση (αγωνιστική B16 EDC από την Bilstein), αλλά και οι τροχοί, που φέρουν 19 ιντσών σφυρήλατες ζάντες.


Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα BMW M4R της CarbonFiber Dynamics θα γνωρίζουμε κατά την παρουσίασή της στο Ευρωπαϊκό Σαλόνι Βελτιώσεων στο Έσσεν της Γερμανίας, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 26 του μήνα.

Φωτογραφίες: BMWBlog
TAG