Επίσημη αποκάλυψη του νέου Suzuki Swift! (+videos)

Μετά από μια σειρά από διαρροές, κατασκοπευτικές εικόνες και teaser φωτογραφίες, αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα η 4η γενιά του Suzuki Swift στην Ιαπωνία, με το νέο μοντέλο να έρχεται ακόμη πιο μοντέρνο και πάνω σε νέα πλατφόρμα, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του.

Σχεδιαστικά, όπως σας είχαμε γράψει και παλαιότερα, το νέο Swift έρχεται με μια αρκετά μοντέρνα εικόνα, η οποία δείχνει σαν φυσική συνέχεια των προκατόχων του. Νέο στοιχείο αποτελούν οι κρυμμένες πίσω χειρολαβές των θυρών, που δίνουν μια αίσθηση από κουπέ-3θυρα μοντέλα στο όλο σύνολο.

Τεχνικά, η ιαπωνική εταιρεία βασίζει το νέο Swift σε μια καινούργια πλατφόρμα η οποία ονομάζεται «Heartect», συμβάλλοντας στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, αλλά και παράλληλα στην αύξηση της ακαμψίας του. Προς το παρόν, η Suzuki δεν μας ανακοινώνει τις διαστάσεις του για να δούμε πόσο έχει μεγαλώσει (ή όχι) σε σχέση με το προηγούμενο.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ η Suzuki κατά τα γνωστά πρότυπά της επενδύει σε απλές και λιτές γραμμές, χωρίς βέβαια να λείπει η απαραίτητη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων στο κέντρο της κονσόλας. Σπορτίφ είναι το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ πλήρως ευανάγνωστος δείχνει ο πίνακας οργάνων.

Στο πεδίο των κινητήρων, στην Ιαπωνία η Suzuki προσφέρει το Swift με έναν turbo 1.000άρη βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, έναν 1.200άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και μια υβριδική έκδοση αυτού του μοτέρ με αυτόματο κιβώτιο, CVT.

Προς το παρόν η Suzuki δεν ανακοινώνει ιπποδυνάμεις, ωστόσο ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης αναμένεται να έχει 90 άλογα ισχύος και στην υβριδική του έκδοση, ενώ ο 1.000άρης turbo 112 άλογα.

Επιπλέον των παραπάνω, η ιαπωνική φίρμα ανακοινώνει ότι έχει τονίσει τις τεχνολογίες ασφαλείας του μοντέλου της και μέσω του προαιρετικού πακέτου «Safety Package», προσφέρει για πρώτη φορά συστήματα όπως αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό cruise control και αρκετά άλλα στο Swift.


Περαιτέρω στοιχεία για τη νέα γενιά του Suzuki Swift, αλλά και κυρίως για τις Ευρωπαϊκές του εκδοχές, αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Το ντεμπούτο του στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

               

               

               
TAG