Με κατανάλωση μόνο 3,9 λτ./100 χλμ. η νέα BMW 520d EfficientDynamics

Η BMW θα λανσάρει τον ερχόμενο Μάρτιο μια νέα super οικονομική diesel έκδοση της καινούργιας Σειρά 5, με τη νέα 520d EfficientDynamics να έχει κατανάλωση και ρύπους αντίστοιχους ενός μικρού αυτοκινήτου!

Η νέα εκδοχή της BMW Σειρά 5 διαθέτει έναν 2λιτρο Twin Power turbodiesel με turbo χαμηλής τριβής, υψηλής πίεσης σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων, μια νέα αντλία καυσίμου και εξελιγμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail.

Μαζί με αλλαγές στην αεροδυναμική του αμαξώματος, αλλά και με στάνταρ 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, οι εκπομπές CO2 της BMW 520d EfficientDynamics πέφτουν στα 102 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση είναι 3,9 λτ./100 χλμ. Από πλευράς απόδοσης, ο κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 190 ίππων, ροπή 400 Nm, ενώ κάνει το 0-100 σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, η νέα αυτή έκδοση της BMW Σειρά 5 έχει και τεχνολογία BluePerformance με διάλυμα AdBlue (ουρία) που φροντίζει να μειώνει τις εκπομπές Οξειδίων του Αζώτου (NOx).

Εκτός από τη νέα έκδοση, η BMW ανακοίνωσε ότι από το Μάρτιο θα προσφέρει στη γκάμα των Σειρά 5, Σειρά 6 και Σειρά 7 στη Γερμανία ένα νέο σύστημα πληροφόρησης παρκαρίσματος, διαθέσιμο σε μια σειρά από πόλεις της χώρας.



Επίσης, στη Σειρά 3 θα προσφερθεί η προαιρετική επιλογή του νέου πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων που είδαμε στην ανανεωμένη BMW Σειρά4, ενώ προστίθενται νέες ζάντες 21 ιντσών με design by BMW M στις X5 και X6, αλλά και στάνταρ ένα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων στις BMW X5 M και X6 M.
TAG