Βελτιωμένη BMW M2 με μοτέρ από τη M3 και 598 άλογα!

Μια μοναδική βελτίωση για τη BMW M2 παρουσιάζει η γερμανική Lightweight Performance, τοποθετώντας στη μικρότερη BMW M τον κινητήρα της BMW M3/M4 και χαρίζοντάς της δύναμη που αγγίζει τους 600 ίππους.

Το μοτέρ λοιπόν της βελτιωμένης BMW M2 είναι ο S55 6κύλινδρος 3λιτρος κινητήρας της BMW M3 και M4, ο οποίος ύστερα από νέα εισαγωγή και εξάτμιση, αλλά και με το ειδικό σύστημα ψεκασμού νερού της M4 GTS, έφθασε σε ισχύ 621 ίππων και ροπή 767 Nm.

Ωστόσο, η βελτιωτική εταιρεία λόγω των χαρακτηριστικών της M2 (πιο κοντό μεταξόνιο, χαμηλότερο βάρος κ.λπ.) και ύστερα από μια σειρά από δοκιμές κατέληξε ότι η ισχύς αυτή είναι πολύ υψηλή για τη μικρότερη BMW M, με αποτέλεσμα τελικά να της προσδώσει 598 άλογα και 737 Nm ροπής.

Για να βελτιώσει μάλιστα το πέρασμα όλης αυτής της δύναμης στο δρόμο, εφοδίασε το δημιούργημά της και με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο της BMW M, που προέρχεται από την κορυφαία M4 GTS.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Lightweight Performance έχει τοποθετήσει ένα νέο πίσω μπλοκέ διαφορικό της Drexler, carbon-κεραμικά φρένα, αλλά και carbon στην καμπίνα, με πιο σπορ καθίσματα, πίνακα οργάνων από την M4 GTS και roll cage.


Στο αμάξωμα, στοιχεία όπως η τεραστίων διαστάσεων πίσω carbon αεροτομή, τα κόκκινα ένθετα, η ειδική μεμβράνη βινυλίου, αλλά και οι κατακόκκινες ζάντες 19 ιντσών, με ελαστικά 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω, διαφοροποιούν και οπτικά αυτή την πανίσχυρη BMW M2.
TAG