Επίσημη αποκάλυψη του νέου μικρομεσαίου SUV της Skoda! (+video)

Η Skoda αποκάλυψε επίσημα το νέο Karoq, το ολοκαίνουργιο SUV που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της το Yeti, έχοντας μια πλήρη γκάμα turbo κινητήρων αλλά και αρκετά νέα στοιχεία τεχνολογίας.

Οι διαστάσεις του νέου Karoq είναι αντίστοιχες με αυτές του «αδερφού» SEAT Ateca, με μήκος 4.382 χιλιοστών, πλάτος 1.841 χιλιοστών και ύψος 1,605 μέτρων. Η Skoda υπόσχεται ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 521 λίτρων, που μπορεί να φθάσει έως και τα 1.630 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Σχεδιαστικά, το Karoq ακολουθεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda και δείχνει σαν μια μικρότερη εκδοχή του Kodiaq. Ξεχωρίζουν τα διπλά εμπρόσθια φώτα, τα πολύ μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα και οι αρκετές νευρώσεις.

Στους κινητήρες η Skoda θα προσφέρει το Karoq με δύο turbo βενζίνης μηχανικά σύνολα 1,0 και 1,5 λίτρων (με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων), αλλά και τρεις diesel 1,6 και 2,0 λίτρων, με ισχύ από 115 έως και 190 άλογα.

Ο 2λιτρος TDI των 190 ίππων συνδυάζεται με τετρακίνηση και 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις μπορούν να παραγγελθούν είτε με 6τάχυτο μηχανικό, είτε με 7άρι αυτόματο DSG κιβώτιο.

Επιπλέον των παραπάνω το νέο Karoq φέρει και αρκετά στοιχεία τεχνολογίας όπως πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων (για πρώτη φορά σε Skoda), διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά και μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων ασφαλείας.


Η Skoda θα προσφέρει και αρκετά έξτρα στοιχεία στο Karoq όπως το εσωτερικό VarioFlex με τα πίσω ανεξάρτητα και αφαιρούμενα καθίσματα, full-LED εμπρόσθια φώτα, νέο LED εσωτερικό κρυφό φωτισμό και πολλά άλλα. Το λανσάρισμά του νέου μοντέλου αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο.

       
TAG