Πόσα αστέρια πήραν στα crash tests τα Nissan Micra, Suzuki, Swift, Skoda Kodiaq και Mini Countryman; (+videos)

Τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης τεσσάρων μοντέλων, των νέων Nissan, Micra, Suzuki Swift, Skoda Kodiaq και Mini Countryman έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP.

Το νέο Nissan Micra στην έκδοση με το προαιρετικό Safety Pack, πήρε 5 αστέρια για την ασφάλειά του συγκεντρώνοντας 91% στην ασφάλεια ενηλίκων, 79% για τα παιδία, 79% στους πεζούς και 72% για τα συστήματα ασφαλείας. Χωρίς το Safety Pack, το Micra πήρε 4 αστέρια.

Στο νέο Suzuki Swift, ο EuroNCAP έδωσε 4 αστέρια για το μοντέλο με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας (88% στην ασφάλεια ενηλίκων, 75% στα παιδιά, 69% στους πεζούς και 44% για τα συστήματα ασφαλείας), ενώ η στάνταρ έκδοση έλαβε μόνο 3 αστέρια.

Το νέο Mini Countryman πήρε την κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστεριών ασφαλείας, με 90% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 80% στην ασφάλεια των παιδιών, 64% στην ασφάλεια των πεζών και 51% για τα συστήματα ασφαλείας του.


Τέλος, το Skoda Kodiaq πήρε και αυτό την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με βαθμολογία 92% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 77% στην ασφάλεια των παιδιών, 71% στην ασφάλεια των πεζών και 54% για τα συστήματα ασφαλείας του.

       

       

       

       
TAG