Έρχονται πισωκίνητα Fiat με την πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia;


Φωτιά στις φήμες για τον ιταλικό Όμιλο Fiat-Chrysler έβαλε ο Πρόεδρος της Alfa Romeo Reid Bigland, ο οποίος μιλώντας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, αποκάλυψε ότι η πισωκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας θα βρει θέση και σε άλλες μάρκες του Group.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Bigland τόνισε: «Η τροποποίηση της νέας πλατφόρμας για να στηριχτούν πάνω της και άλλα μοντέλα της Fiat-Chrysler είναι πολύ πιθανή. Έχουμε ένα κόσμημα εδώ!».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Bigland τόνισε ότι η νέα πλατφόρμα είναι σε θέση να βασίσει πάνω της και πιο ακριβά, αλλά και κυρίως, πιο φθηνά μοντέλα από τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio που βασίζονται πάνω σε αυτήν σήμερα.

Οι αμερικανοί κάνουν λόγο ότι πιο πιθανές να λάβουν τη νέα πλατφόρμα είναι οι Dodge και Maserati, όμως δεν αποκλείεται ακόμη και η Fiat να χτίσει πάνω της ένα ή περισσότερα νέα μοντέλα, φέρνοντάς μας και τα πρώτα της mainstream πισωκίνητα αυτοκίνητα, εκτός του ρόουντστερ 124 Spider που βρίσκεται τώρα στη γκάμα της.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αρκετό μέλλον μπροστά μας και έχουμε να δούμε πολλά από το νέο αυτό δάπεδο, για το οποίο η Fiat-Chrysler δαπάνησε σχεδόν 1 δις. ευρώ για να το εξελίξει και ήδη έχει ανακοινώσει ότι πάνω του θα χτιστούν άλλες 8 νέες Alfa, εκτός των Giulia και Stelvio.

Πηγή: Automotive News
TAG