Με κινητήρες BMW η επόμενη Toyota Corolla!

Η Toyota και η BMW θα διευρύνουν τη συνεργασία των κινητήρων τους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η επόμενη γενιά της Toyota Corolla (και του Auris) θα έχουν και γερμανικά μοτέρ!

Οι πληροφορίες έρχονται από την Ιαπωνία και κάνουν λόγο για επικείμενη άφιξη της νέας γενιάς της Corolla (και λογικά και του Auris) το 2018, η οποία θα έχει επιλογές βενζίνης με τον γνωστό 1.200άρη turbo της εταιρείας, αλλά και υβριδικό, με το σύστημα Hybrid Synergy Drive της Toyota.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες, η γκάμα της Corolla (και του Auris) θα ενισχυθεί και με βενζινοκινητήρες της BMW, ως απόρροια της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Toyota με τη βαυαρική μάρκα.

Προς το παρόν δεν αποσαφηνίζεται ποιο μοτέρ θα δώσει η BMW στα πιο δημοφιλή μοντέλα της Toyota, με τον 1.500άρη 3κύλινδρο turbo αλλά και τον 2λιτρο 4κύλινδρο turbo να είναι εξίσου πιθανοί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκδόσεις με τον κινητήρα της BMW θα είναι και οι πιο ισχυρές στη γκάμα.


Εμείς από την πλευρά μας, να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW δίνει μοτέρ της στην Toyota, αφού το Verso και το Avensis προσφέρονται εδώ και μια διετία με έναν 1.600άρη diesel από τη βαυαρική φίρμα.

Πηγή: Indianautosblog
TAG