Η Honda έφθασε στην παραγωγή 100 εκατομμυρίων οχημάτων!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Honda συμπλήρωσε τα 100 εκατομμύρια αυτοκίνητα, μέσα σε 53 χρόνια από το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της.

Το 1963, 15 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Honda ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων, με το T360 mini-truck (εικόνα κάτω) και το σπορ διθέσιο ρόουντστερ S500 να είναι τα πρώτα της οχήματα.

Ένα χρόνο αργότερα η Honda δημιούργησε το πρώτο της εργοστάσιο ειδικά για την κατασκευή αυτοκινήτων στην πόλη Sayama της Ιαπωνίας, ξεκινώντας παράλληλα και την παραγωγή ενός ακόμα μοντέλου, του θρυλικού S600 roadster.

Από τότε, η Honda έχει αυξήσει τον ετήσιο όγκο παραγωγής της, επεκτείνοντας την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων της και εξάγοντας τα προϊόντα της σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χωρών.


Σήμερα, η γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας αποτελείται κυρίως από παγκόσμια μοντέλα, το μικρό Jazz, το μικρομεσαίο Civic και το μεσαίο Accord, μαζί με τα crossover HR-V και CR-V, αλλά και το supercar NSX. Συνολικά, η Honda διαθέτει 34 σημεία παραγωγής αυτοκινήτων σε πέντε ηπείρους.
TAG