Έρχεται το νέο Skoda Kodiaq RS με biturbo diesel κινητήρα!

Η Skoda ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο της SUV Kodiaq και πλέον, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγω ότι θα υποδεχτούμε αργότερα και νέα top έκδοση RS, που θα φέρνει diesel κινητήρα με διπλά turbo.

Οι πληροφορίες έρχονται από το βρετανικό Evo, στο οποίο μίλησε ο Υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της Skoda, ο κ. Christian Strube. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Strube, το Kodiaq θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Skoda μετά την Octavia που θα ενταχθεί στη γκάμα των σπορ RS μοντέλων.

Κάτω από το καπό του νέου Skoda Kodiaq RS θα δούμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο, 2λιτρο 4κύλινδρο BiTDI κινητήρα diesel του Ομίλου VW, που γνωρίζουμε από το VW Tiguan. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 240 άλογα ισχύος και 500 Nm, κάτι που αναμένεται να παραμείνει και στο Kodiaq RS.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο και, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, θα είναι το γρηγορότερο στην ιστορία της Skoda.

Εκτός πάντως από το Kodiaq RS, ο κ. Strube έβαλε τέλος στις φήμες για αντίστοιχη έκδοση και της Fabia, τονίζοντας ότι το μικρότερο RS μοντέλο θα είναι η Octavia, ενώ παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε και έκδοση RS για την Superb, χωρίς πάντως ακόμη να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για παραγωγή της.

Εικόνα: X-Tomi
TAG