Ο EuroNCAP ανακοινώνει τα αποτελέσματα των crash tests για 7 νέα μοντέλα! (+videos)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης των Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30, Opel Insignia, SEAT Ibiza, VW Arteon, Honda Civic και Ford Mustang.

Από τα 7 νέα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, τα 5 εξ αυτών (Stelvio, i30, Insignia, Ibiza και Arteon) κατάφεραν να λάβουν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων για την παθητική τους ασφάλεια, ενώ το Honda Civic πήρε 4 αστέρια και η Mustang 3.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο SEAT Ibiza έλαβε βαθμολογία 95% για την ασφάλεια των ενηλίκων, 77% για των παιδιών, 76% στους πεζούς και 60% για τα συστήματα ασφαλείας του. Το νέο Hyundai i30 στους ίδιους τομείς έλαβε 88%, 84%, 64% και 68%.

Στην περίπτωση του VW Arteon η βαθμολογία ήταν 96% στους ενήλικες, 85% στα παιδιά, 85% στους πεζούς και 82% στα συστήματα ασφαλείας, ενώ η Alfa Romeo Stelvio έλαβε 97%, 84%, 71% και 60% αντίστοιχα. Το τελευταίο νέο 5άστερο, το Opel Insignia, βαθμολογήθηκε με 93%, 85%, 78% και 69% αντίστοιχα.

Περνώντας στο Honda Civic η βαθμολογία του ήταν 92% στην προστασία των ενηλίκων, 67% στων παιδιών, 75% στους πεζούς και 88% στα συστήματα ασφαλείας του. Ο λόγους που δεν πήρε 5 αστέρια σύμφωνα με τον EuroNCAP, ήταν η χαμηλή του βαθμολογία στην προστασία των παιδιών.


Στην περίπτωση τέλος της Mustang, ουσιαστικά ο EuroNCAP επανεξέτασε το muscle car της Ford που πλέον διαθέτει στάνταρ στη γκάμα του Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος και Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας. Έτσι, από τα μόνο 2 αστέρια που είχε πάρει πριν λίγο διάστημα, η Mustang πήρε τελικά 3 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει.

       

       

       

       

       

       

       
TAG